
Artrita este inflamația uneia sau mai multor articulații din organism. Cele mai frecvente două tipuri sunt osteoartrita (cunoscută și sub numele de boală degenerativă a articulațiilor) și artrita reumatoidă (RA).
Osteoartrita poate apărea odată cu îmbătrânirea sau în urma unui traumatism sau a unei alte leziuni la o articulație.
RA este o boală autoimună care apare adesea la adulții mai tineri, unde propriile apărări ale corpului atacă mucoasa articulațiilor.
Există vreun tratamanent naturist pentru durerile articulare? Citiți în continuare despre acesta și despre diagnosticare!
Medicul dumneavoastră va efectua probabil o analiză fizică completă și poate efectua teste de sânge pentru a căuta inflamație pentru a vă ajuta să vă diagnosticați boala.
Testele suplimentare pot include raze X osoase, CT, RMN sau ultrasunete.
Tratamentul va depinde de tipul, severitatea și localizarea artritei și poate include medicamente, terapie sau intervenții chirurgicale.
De asemenea, există terapii care sunt folosite de sute de ani, precum ceapa pentru durerile articulare.
Poate părea învechit, dar dacă strămoșii foloseau astfel de terapii, precum cea amintită mai sus dar și nucul care te poate scapă de durerile articulare si de reumatism, de ce nu le-am folosi și noi?
A se vedea și: Cele mai bune creme și medicamente naturiste pentru durerile articulare și de spate
Care sunt cele mai comune cauze ale artritei
Cauzele osteoartritei
Cea mai comună formă de artrită, osteoartrita este cauzată de uzura cartilajului articulațiilor. Cartilajul este important pentru funcționarea sănătoasă a articulațiilor, deoarece protejează capetele articulațiilor și previne măcinarea osului.
Pe măsură ce îmbătrânim, această acoperire se uzează adesea, ceea ce duce la dezvoltarea osteoartrozei pe măsură ce îmbătrânim.
În general, cartilajul este deteriorat lent în timp, dar poate fi uzat de o leziune sau infecție.
Cauzele artritei reumatoide
Artrita reumatoidă este cauzată de un declanșator cu mult diferit de osteoartrita.
Această formă de artrită este de fapt o afecțiune autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar al corpului atacă căptușeala capsulei articulare.
Această căptușeală este cunoscută sub numele de membrană sinovială și cuprinde toate părțile unei articulații. Când mucoasa sinovială este atacată de sistemul imunitar al organismului, poate deveni inflamată și dureroasă.
În cele din urmă, inflamația se poate răspândi la cartilaj și osul articulației.
Cauzele gutei
Guta este o formă comună, dar complexă de artrită. Poate afecta pe oricine și se caracterizează prin atacuri bruște de durere severă, umflături, roșeață și sensibilitate la nivelul articulațiilor.
Picioarele și articulațiile degetelor de la picioare sunt de obicei afectate de gută, fiind cunoscută ca artrita degetelor de la picoare.
Această formă de artrită este cauzată de acumularea de cristale de urat în articulație, care pot declanșa umflarea și durerea. Aceste cristale se formează atunci când aveți un nivel ridicat de acid uric în sânge.
Corpul produce în mod natural acid uric pentru a descompune substanțele numite purine, dar poate fi promovat și de anumite alimente.
Dacă corpul produce prea mult acid uric sau rinichii nu excretă suficient din sânge, cristalele de urat se pot acumula.
A se vedea și: Cauze comune ale durerilor articulare
Factori de risc pentru artrită
În timp ce oricine poate avea artită, există anumiți factori genetici și de istoric medical care vă pot crește riscul de artrită. Acești factori includ:
- Antecedente medicale familiale: Unele forme de artrită sunt genetice, ceea ce înseamnă că pot fi transmise printr-o familie. Dacă părinții sau frații au artrită, este posibil să dezvoltați boala. De asemenea, puteți fi mai predispus genetic la factorii de mediu care pot declanșa artrita.
- Vârsta: Cele mai multe forme de artrită afectează oamenii pe măsură ce îmbătrânesc și au acumulat leziuni la nivelul articulațiilor lor de-a lungul multor ani.
- Sex: Femeile au mai multe șanse de a dezvolta artrită reumatoidă, în timp ce bărbații sunt mai predispuși la gută.
- Leziuni articulare anterioare: cei care au avut o leziune de articulație înainte, cum ar fi în timp ce practicau un sport sau într-un accident, au mai multe șanse de a dezvolta artrită mai târziu în acea articulație.
- Obezitatea: greutatea suplimentară poate provoca stres asupra spatelui, șoldurilor, genunchilor și altor articulații. Această uzură adăugată poate provoca artrită în timp.
- Dietă: o dietă bogată în alimente bogate în acid uric și purine poate încuraja creșterea cristalelor de urat, ceea ce poate duce la atacuri de gută în timp.
- Medicație: Unele diuretice și aspirina în doză mică, care pot fi utilizate pentru a trata hipertensiunea arterială, pot crește nivelul de acid uric. Acest lucru se poate întâmpla și cu utilizarea medicamentelor anti-respingere, care sunt prescrise celor care au suferit un transplant de organe.
Toți factorii enumerate mai sus cântăresc mai puțin decât metode de tratament ale artritei. Unul din aceste tratamente este reprezentat de cel mai bun gel de pe piață, care este demonstrat că face minuni pentru simptomele artritei.
Concluzii
Dezvoltarea artritei este un proces complex și împletit, cu multipli factori. Deși nu se pot controla pe toți, există pași pe care îi puteți lua pentru a preveni artrita sau, dacă ați fost deja diagnosticat, progresia acesteia.
Cu cât sunteți mai dedicat acestui lucru, cu atât este mai probabil ca tratamentele simple, dacă este nevoie, să rămână eficiente cât mai mult timp posibil.
Cele mai bune metode de tratament ale durerilor articulare sunt variate și vor face minuni pentru condiția dumneavoastră!
A se vedea și: Cele mai bune alimente, ierburi și vitamine pentru durerile articulare

Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.