REZUMAT
- Fungii sunt microorganisme caracterizate prin prezența unei substanțe la nivelul pereților lor celulari numită chitină. Unii fungi sunt comestibili. Alți fungi, cum ar fi cei din genul aspergillus, pot fi extrem de periculoși și pot duce la boli care pot pune viața în pericol.
- Fungii conduc la apariția unor afecțiuni cunoscute sub numele de micoze. Printre cele mai întâlnite tipuri de infecții fungice se regăsesc: onicomicoza, dermatofiția, candidoza vaginală și bucală.
- Pentru a combate infecțiile fungice, experții noștri recomandă utilizarea unor creme pe bază de plante naturale, cum ar fi Zenidol sau Keraderm.
Infecțiile fungice pot afecta pe oricine și pot apărea în mai multe zone ale corpului.
Fungii sunt microorganisme caracterizate prin prezența unei substanțe la nivelul pereților lor celulari numită chitină. Unii fungi sunt comestibili. Alți fungi, cum ar fi cei din genul aspergillus, pot fi extrem de periculoși și pot duce la boli care pot pune viața în pericol.
Există diferite tipuri de fungi care pot provoca infecții fungice. În unele cazuri, fungi care nu se găsesc de obicei pe sau în interiorul corpului tău se înmulțesc necontrolat și pot provoca o infecție. În alte cazuri, fungi care sunt prezenți în mod normal pe sau în interiorul corpului tău se pot înmulți necontrolat și pot provoca o infecție.
Infecțiile fungice pot fi contagioase. Ele se pot răspândi de la o persoană la alta. În unele cazuri, poți, de asemenea, să iei ciuperci care cauzează boli de la animale infectate sau de la sol sau suprafețe contaminate.
Nu există nicio urmă de îndoială că infecțiile fungice nu sunt o experiență plăcută, dar care sunt oare cele mai întâlnite tipuri de infecții fungice? Citește în continuare pentru a afla ce au de spus experții noștri.
Care sunt cele mai frecvent întâlnite tipuri de infecții fungice?
Fungii conduc la apariția unor afecțiuni cunoscute sub numele de micoze. Există o multitudine de tipuri de micoze existente, dar în acest articol vom trece în revistă doar cele mai întâlnite tipuri.
Printre cele mai întâlnite tipuri de infecții fungice se regăsesc: onicomicoza sau ciuperca piciorului, dermatofiția, candidoza vaginală și bucală.
În general, infecțiile fungice nu determină probleme de sănătate extrem de serioase, dar în unele cazuri acestea au potențial mortal, în special în cazul persoanelor care se află la terapie intensivă, a celor ce suferă de diabet sau de un sistem imunitar slăbit.
Cu toate acestea, există și unele cazuri mult mai grave, așa cum se întâmplă cu infecțiile fungice produse de o specie recent identificată, denumită Candida auris, care poate determina decesul gazdei în aproximativ 30 de zile de la primoinfecție.
Cum pot combate infecțiile fungice?
Pentru a combate infecțiile fungice, experții noștri recomandă utilizarea unor creme pe bază de plante naturale pentru ciuperca unghiei și a piciorului. Spre exemplu, Zenidol este un unguent pe bază de plante naturale, ce conține extracte vegetale care pătrund în profunzimea pielii și exercită efecte antifungice, reducând în același timp iritațiile, roșeața și mâncărimile asociate cu infecțiile fungice.
Un alt exemplu este Keraderm, o soluție revoluționară, care combină puterea a 5 extracte naturale pentru a îndepărta ciuperca unghiei de la picior, a hidrata pielea și a reduce în același timp iritația, roșeața și mâncărimile asociate infecțiilor fungice.
Încearcă unul dintre produsele recomandate mai sus sau alte tratamente pentru vindecarea infecțiilor fungice pe care le poți găsi în articolele noastre.
Concluzii
Infecțiile fungice pot afecta pe oricine și pot apărea în mai multe zone ale corpului, iar cele mai frecvente sunt ciuperca unghiei, dermatofiția sau candidoza vaginală și bucală. Pentru a scăpa de aceste afecțiuni poți utiliza o cremă precum Zenidol sau Keraderm.
Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.