REZUMAT
- În ultima vreme, din ce în ce mai multă lume se prezintă la Compartimentul de Primiri Urgențe cu simptome precum constipație, sânge în scaun, pierdere inexplicabilă în greutate și diverse alte simptome din sfera digestivă, asociate frecvent cu paraziții intestinali.
- Un parazit este un organism care trăiește pe sau în interiorul unui organism gazdă și care se hrănește de la sau de pe urma gazdei. Există trei clase mari de paraziți intestinali care pot provoca boli: protozoare, helminți și ectoparaziți.
- Pentru tratarea infecțiilor parazitare folosește suplimente naturiste ca Wormin sau Parazitol.
În ultima vreme, din ce în ce mai multă lume se prezintă la Compartimentul de Primiri Urgențe cu simptome precum constipație, sânge în scaun, pierdere inexplicabilă în greutate și diverse alte simptome din sfera digestivă.
Nu întotdeauna, dar de cele mai multe ori, acestea sunt simptomele provocate de unele tipuri de paraziți intestinali. Există foarte multe specii de paraziți intestinali, iar în cele ce urmează vom discuta despre cei mai întâlniți paraziți.
Care sunt principalele tipuri de paraziți intestinali?
Un parazit este un organism care trăiește pe sau în interiorul unui organism gazdă și care se hrănește de la sau de pe urma gazdei. Există trei clase mari de paraziți intestinali care pot provoca boli: protozoare, helminți și ectoparaziți.
Protozoarele sunt organisme microscopice, unicelulare, care pot trăi liber în diverse medii sau sub formă de paraziți.
Aceștia au o capacitate extraordinară de multiplicare în interiorul organismului uman, ceea ce contribuie la imensa lor șansă de supraviețuire și la posibilitatea de a determina afecțiuni severe. Protozoarele se transmit pe cale fecal-orală (prin mâncare sau apă contaminată, de la persoană la persoană etc.) sau prin mușcătura unei insecte (țânțar etc.).
Protozoarele care provoacă infecții la oameni pot fi clasificate în patru grupuri în funcție de modalitatea de deplasare: sarcodine (Entamoeba), mastigofore (Giardia), ciliofore (Balantidium) și sporozoare (Plasmodium).
Helminții sunt organisme mari, multicelulare, care sunt în general vizibile cu ochiul liber în stadiile lor adulte. La fel ca protozoarele, helminții pot trăi liber în diverse medii sau sub formă de paraziți. În forma lor adultă, helminții nu se pot înmulți la om. Există trei grupuri principale de helminți: plați (trematode și cestode), lați (acantocefali) și inelați (nematode).
Deși termenul de ectoparaziți poate include, în sens larg, artropode hematofage, cum ar fi țânțarii (deoarece aceștia depind de sângele gazdei pentru a supraviețui), acest termen este, în general, utilizat în sens mai restrâns pentru a face referire la organisme cum ar fi căpușele, puricii, păduchii și acarienii care se atașează sau intră în piele și rămân acolo pentru perioade relativ lungi de timp (de exemplu, săptămâni sau luni).
Artropodele pot provoca boli, dar sunt și importanți vectori sau transmițători ai multor agenți patogeni diferiți care, la rândul lor, provoacă o morbiditate și o mortalitate uriașe din cauza bolilor pe care le determină.
Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre paraziți și infecțiile pe care le provoacă, accesează articolele noastre din categoria infecții parazitare.
Care sunt metodele naturiste de eliminare a paraziților intestinali?
Există o mulțime de metode naturiste de tratare a infecțiilor parazitare, iar în cele ce urmează îți vom prezenta două dintre produsele preferate de experții noștri.
Extrem de popular datorită eficienței, vitezei de acțiune și lipsei efectelor adverse, Parazitol este un complex de substanțe active, menit să combată infecția parazitară, să distrugă viermii și ouăle acestora, să contracareze efectele toxinelor eliberate de paraziți, să amelioreze simptomele și să readucă echilibrul la nivelul sistemului digestiv.
Proprietățile curative ale acestui supliment alimentar se datorează concentrației mari de extracte vegetale, ce acționează sinergic pentru a inhiba metabolismul paraziților, a reduce capacitatea de reproducere a acestora și a restabili funcția digestivă normală.
Indispensabil din arsenalul oricărei persoane care se confruntă cu infecții parazitare intestinale, Wormin este o formulă complexă și unică din plante cu tradiție în medicina ayurvedică pentru proprietățile antiparazitare.
Beneficiile Wormin se datorează extractelor vegetale, care ameliorează simptomele specifice proceselor fermentative și dispeptice (dureri abdominale, balonare, lipsa poftei de mâncare, greață, dureri de cap, oboseală, tulburări de somn) și care combat acțiunile toxice de la nivel hepatic și nervos.
Mai mult decât atât, substanțele din compoziția Wormin schimbă chimismul mediului de dezvoltare a paraziților intestinali, creând condiții neprielnice dezvoltării lor și ouălor acestora.
Concluzii
Infecțiile parazitare sunt din ce în ce mai frecvente în rândul populației, iar principalii paraziți care provoacă afecțiuni parazitare sunt protozoarele, helminții și ectoparaziții.
Pentru tratarea infecțiilor parazitare folosește suplimente naturiste ca Wormin sau Parazitol.
Melissa Mitri, MS, RD este un nutriționist-dietetician licențiat precum și un scriitor profesionist în domeniul sănătății. Deține un cabinet privat care se concentrează pe ajutarea femeilor în obținerea pierderii sustenabile în greutate.