Există o rețea complexă de factori care determină dacă cineva câștigă, menține greutatea sau pierde în greutate. Acestea includ dimensiunea și conținutul nutrițional al meselor, genele și nivelul de activitate, starea fizică și metabolismul. Fiecare dintre aceste elemente se combină pentru a influența greutatea corporală în timp.
Factorul principal este pur și simplu numărul de calorii pe care le consumați și le ardeți. Deci, în general, dacă consumați mai puține calorii decât ardeți, ar trebui să slăbiți. Alternativ, dacă mâncați mai mult decât ardeți, vă veți îngrășa.
Cu toate acestea, după cum știu majoritatea celor care țin cele mai bune planuri de dietă pentru pierderea în greutate, această ecuație nu pare să fie exactă întotdeauna. Multe studii care arată rezultate contradictorii despre frecvența meselor și cantiatea lor atestă acest fapt.
Cele mai bune pastile de slăbit care te ajută să pierzi rapid în greutate
Vezi care sunt cele mai bune pastile de slăbit, recomandate de experții noștri, care te vor ajuta să pierzi extrem de repede, kilogramele în exces.
A se vedea și: Cum se folosește uleiul mct pentru pierderea în greutate
Care trebuie să fie frecvența meselor pentru a pierde în greutate
Există multe perspective diferite asupra frecvenței optime de a mânca, în general, și în special pentru pierderea în greutate.
Deși există o mulțime de cercetări utile pe acest subiect, nu a apărut o modalitate „corectă” sau „cea mai bună” de a programa mesele, care va duce la pierderea în greutate.
Acest lucru se datorează probabil că există atât de multe variabile, de la tipurile de alimente consumate și metabolismul și nevoile nutriționale ale fiecărui organism până la capacitatea unei persoane de a adera la un plan de dietă.
Acel plan de dietă trebuie să conțină cele mai bune ierburi, vitamine și alimente pentru a pierde in greutate.
De fapt, deși există multe studii care arată că, consumul de mese mai des duce la un risc mai mic de obezitate și complicații de sănătate (cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare), există și multe care arată contrariul.
În plus, ceea ce se întâmplă în timpul unui studiu controlat poate să nu reflecte întotdeauna mâncatul în lumea reală.
Există multe opțiuni de plan de alimentație, cum ar fi mâncatul de multe mese, mici, postul și aderarea la planul tipic de trei mese pe zi. S-ar putea să fie nevoie pur și simplu să experimentați pentru a găsi ora de masă potrivită pentru dumneavoastră. Există de asemenea pe piață și cele mai bune pastile de slăbit, concepute special pentru a va ajuta în călătoria dumneavoastră!
Concluzii
Se pare că relația dintre caloriile consumate și greutatea corporală este mai directă cu creșterea în greutate decât cu pierderea în greutate: Mâncați mult, vă îngrășați.
Treaba corpului este să ne mențină în viață și lucrează din greu pentru a ne menține greutatea, indiferent dacă avem o greutate „optimă” sau sănătoasă.
De fapt, studiile arată că, pe termen scurt, chiar și fluctuațiile mari ale caloriilor consumate nu duc adesea la pierderea sau creșterea extremă în greutate la care ar fi de așteptat doar calculând caloriile consumate.
A se vedea și: Câtă pierdere în greutate ar trebui să ne îngrijoreze?
Ana Reisdorf este un nutriționist-dietetician licențiat cu peste 13 ani de experiență în domeniul nutriției și dieteticii. Este fondatoarea unei agenții de „content-writing” alcătuită în întregime din experti în domeniul nutriției.