Informatii generale, dar notabile despre hemoroizi:
- Hemoroizii sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni;
- Milioane de oameni suferă în prezent de hemoroizi;
- Omul obișnuit suferă mult timp înainte de a căuta tratament pentru hemoroizi;
- Progresele în metodele de tratament înseamnă că unele tipuri de hemoroizi pot fi tratate cu metode mult mai puțin dureroase decât înainte.
Hemoroizii, sunt vene umflate care se formează fie în interiorul, fie în exteriorul rectului.
În timp ce hemoroizii sunt mai frecventi pe măsură ce o persoană îmbătrânește, această afecțiune se poate întâmpla oricui. Iată ce ar trebui să știți despre această problemă comună rectală.
A se vedea și: Poate oțetul din cidru de mere să trateze hemoroizii?
Care este definiția bolii hemoroidale
Descriși adesea ca „vene varicoase ale anusului și rectului”, hemoroizii sunt vasele de sânge mărite în anus și în jurul anusului și al rectului inferior.
Rectul este secțiunea inferioară a colonului (intestinul gros). Țesuturile care susțin vasele se întind. Ca urmare, vasele se dilată, pereții se subțiază și apar sângerări.
Când continuă întinderea și presiunea, vasele slăbite ies în afară.
Cele două tipuri de hemoroizi, externi și interni, se referă la localizarea lor.
Hemoroizii externi (exterior) se formează în apropierea anusului și sunt acoperiți de piele sensibilă. Acestea sunt de obicei nedureroase, cu excepția cazului în care se formează un cheag de sânge (tromboză) sau devin foarte umflate.
Hemoroizii externi trombozați sunt cheaguri de sânge care se formează într-un hemoroid exterior din pielea anală. Dacă cheagurile sunt mari, pot provoca dureri semnificative.
O formațiune anală dureroasă poate apărea brusc și se poate agrava în primele 48 de ore.
Durerea se diminuează în general în următoarele câteva zile. Este posibil să observați sângerare dacă pielea de deasupra se deschide.
Hemoroizii interni (în interior) se formează în anus, sub căptușeală. Sângerarea nedureroasă și protruzia în timpul mișcărilor intestinale sunt cele mai frecvente simptome.
Cu toate acestea, un hemoroid intern poate provoca dureri severe dacă este complet prolapsat.
Aceasta înseamnă că a alunecat din orificiul anal și nu poate fi împins înapoi înăuntru.
Concluzii
Hemoroizii sunt o afecțiune cronică, adică odată ce se formează nu dispar.
Dacă nu ați avut niciodată hemoroizi înainte, poate doriți să vă consultați gastroenterologul pentru un diagnostic, mai ales dacă aveți sângerare rectală persistentă.
Medicul dumneavoastră vă va analiza istoricul medical și vă va pune întrebări despre simptomele dumneavoastră înainte de a efectua un examen.
Un simplu examen rectal este de obicei tot ceea ce este necesar pentru a diagnostica hemoroizii externi.
Pentru a diagnostica hemoroizii interni, este posibil să aveți nevoie de teste suplimentare, cum ar fi o colonoscopie sau sigmoidoscopie.
În ultima perioada, au apărut și informații privind tratamentele naturiste pentru hemoroizi, precum cel cu oțet din cidru de mere pentru hemoroizi, dar dovezile nu sunt concludente.
A se vedea și: Care sunt cauzele hemoroizilor?
Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.