
În aceste zile, am găsit modalități de a face ceaiuri din orice. Există ceai de mușețel, ceai verde, ceai de mentă și multe altele. Acestea sunt destul de bune pentru sănătate și s-au dovedit că au unele beneficii semnificative pentru corpul dumneavoastră.
Ceaiul de anghinare este cea mai recentă tendință de preparare de ceai. Se face din obținerea frunzelor de anghinare și fierberea lor, apoi lăsarea nutrienților să se înfunde în apă. Acest ceai a devenit de fapt popular în Vietnam, având numele de trà atiso. Are un gust dulce și neted și este destul de grozav de mâncat din când în când.
Ce este ceaiul de anghinare
Ceaiul de anghinare este o băutură fără cofeină, obținută prin înmuierea frunzelor sau diluând pulberea acestora în apă fierbinte.
De obicei, frunzele lungi zimtate de la tulpină sunt folosite pentru a o face. Acestea sunt diferiți de mugurii florali (inimi) care sunt consumați în mod obișnuit ca hrană. Unele rețete de ceai folosesc mai multe părți; frunze, tulpini, flori, rădăcini și rizom.
Anghinarea este super-alimentul prin excelență. Sunt încărcate cu mai mulți nutrienți, inclusiv, dar fără a se limita la, tiamină (B1), vitamina C și vitamina A. Conțin, de asemenea, depozite minerale semnificative de zinc, fier și calciu.
În esență, gândiți-vă la ceaiul de anghinare ca la o modalitate de a obține nutrienții anghinării și de a le aduce în corpul dumneavoastră fără a trece prin niciunul dintre pașii de procesare a alimentelor.
Datorită depozitelor sale semnificative de antioxidanți și vitamina C, ceaiul de anghinare poate ajuta și la îmbunătățirea imunității. Deși acest lucru nu înseamnă că ceaiul funcționează ca un remediu care înlocuiește alte alimente și obiceiuri care întăresc imunitatea, totuși poate stimula corpul.
Beneficiile ceaiului de anghinare
Sănătatea ficatului
Ca unul dintre cele mai importante organe ale corpului, ficatul este responsabil de producerea bilei, metabolismul grăsimilor, metabolismul carbohidraților, metabolismul proteinelor, funcția imunitară, stocarea vitaminelor și mineralelor, producția de colesterol și curățarea sângelui.
Îndeplinește peste 500 de funcții distincte în organism, așa că menținerea ficatului în stare maximă este de o importanță capitală pentru sănătatea generală.
Pe lângă cinarina, anghinarea conține silimarină – un alt fitonutrient care este mai frecvent asociat cu Ciulinul de lapte. Acești doi compuși funcționează pentru a accelera regenerarea ficatului, pentru a crește producția de bilă, pentru a optimiza funcția vezicii biliare și pentru a proteja ficatul de toxine, poluanți ai mediului și agenți cancerigeni.
Importanța producției de bilă este greu de exagerat, dacă ficatul nu produce suficientă bilă, există un risc crescut de boli hepatice și alte boli cauzate de supraîncărcare toxică.
Bila este produsă în ficat și stocată în vezica biliară și este secretată pentru a ajuta procesul digestiv. Se amestecă cu acizii din stomac pentru a facilita digestia și absorbția nutrienților. Bila este, de asemenea, responsabilă pentru eliminarea anumitor produse reziduale din organism, cum ar fi hemoglobina din globulele roșii distruse, toxinele și excesul de colesterol.
Sănătatea Digestivă
Anghinarea este bogată în fibre prebiotice „inulină”, care ajută la echilibrarea microflorei și hrănește bacteriile bune (probiotice) din intestin. Probioticele oferă o serie de beneficii pentru sănătate, deoarece apără tractul digestiv împotriva agenților patogeni nocivi. De asemenea, ajută la descompunerea alimentelor și la eliminarea toxinelor din organism.
De asemenea, o sursă excelentă de fibre generale, anghinarea poate ameliora diareea și constipația, ajutând la normalizarea mișcărilor intestinale. Inulina poate adăuga volum scaunului și funcționează, de asemenea, ca un balsam pentru scaun, care ajută la combaterea constipației. Fibrele vor încetini procesul digestiv general, permițând asimilarea mai multor nutrienți din alimentele consumate și vă mențin să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp.
În cele din urmă, anghinarea este bogată în tiamină (vitamina B1), un nutrient esențial în menținerea nivelurilor sănătoase de acid clorhidric în stomac. Acidul clorhidric (HCL) este necesar pentru a iniția descompunerea alimentelor în sistemul digestiv și (contrar credinței populare), lipsa acestui acid poate provoca indigestie. Nivelurile insuficiente de HCL pot provoca o digestie proastă și pot inhiba activarea enzimelor critice care joacă un rol în digestie.
Sănătatea inimii
Anghinarea și frunzele sale sunt benefice pentru inimă în mai multe moduri. Sunt bogate în potasiu, un mineral esențial care ajută la normalizarea tensiunii arteriale prin neutralizarea excesului de sodiu din organism.
Un studiu a fost efectuat pe 98 de bărbați cu hipertensiune arterială, iar după 12 săptămâni de administrare a extractului de anghinare s-a observat o scădere semnificativă atât a tensiunii arteriale diastolice, cât și a tensiunii arteriale sistolice.
S-a descoperit că cinarina fitochimică normalizează nivelul de colesterol, ceea ce poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă și de a avea un accident vascular cerebral sau un atac de cord.
Cum se folosește ceaiul de anghinare
Praf de frunze de anghinare
Poate fi rehidratat în apă sau suc de fructe, încapsulat sau adăugat într-un amestec de pudră de plante. Luați 1 până la 3 grame pe zi, ca parte a unei diete echilibrate.
Tinctură de frunze de anghinare
Poate fi adăugat în apă sau suc de fructe și luat atunci când este necesar.
Luat în mod tradițional: 2-3 ml luate de 2-3 ori pe zi sau conform instrucțiunilor unui medic.
Ceai din frunze de anghinare
Infuzați 1-2 lingurițe de frunze de anghinare la fiecare cană de apă fierbinte. Lăsați ceaiul la fiert timp de 5 – 15 minute. Strecurați și savurați de până la 3 ori pe zi.
Efecte secundare ale ceaiului de anghinare
Deși aceste beneficii sunt superbe, există riscuri și este important să vă faceți studiile.
Unii oameni sunt sensibili la efectele anghinării din cauza alergiilor, mai ales în ceea ce privește extractul de frunze de anghinare, deoarece este într-o formă concentrată.
Mulți oameni care suferă de reacții alergice pot avea o experiență proastă cu anghinarea.
Concluzii
Anghinarea este bogată în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, în timp ce are un conținut scăzut de grăsimi. De asemenea, conține potasiu, fier, fosfor și magneziu în urme, în timp ce conține folați, vitaminele A și K din abundență.
Ceaiul de anghinare este de încercat, măcar o dată, pentru efectele sale benefice pentru sănătate care sunt cunoscute de foarte mulți ani!

Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.