Dieta paleo a apărut pentru prima data în publicațiile gastroenterologului Walter Voegtlin în 1970 și s-a bucurat de o creștere exponențială a popularității în anul 2002 datorită cărții „Dieta Paleo” a lui Loren Cordain.
Ceea ce propune dieta paleo este revenirea la stilul de viață neanderthalian cu reducerea consumului de alimente procesate, zahăr, cereale, lactate și creșterea consumului de carne, fructe și legume proaspete.
Mai multă carne, mai multe grăsimi, grăsimea ajută la sinteza testosteronului și se mai cheamă și „dieta omului peșterii”, dieta paleo pare rețeta perfectă pentru mult testosteron și masculinitate suprema, nu?
A se vedea și: Cele mai bune pastile pentru testosteron cu efecte dovedite
Îți poate stimula dieta paleo sinteza de testosteron?
Întrucât dieta oamenilor moderni este bogată în alimente procesate, fără valoare nutritivă (chipsuri, prăjituri, băuturi răcoritoare), eliminarea acestora duce la scădere în greutate, îmbunătățirea valorilor glicemiei, scăderea nivelului circulant al trigliceridelor, precum și scăderea valorilor tensionale. Odată cu acestea vine și beneficiul unui testosteron crescut.
Totodată, eliminarea grăsimilor trans și polinesaturate, a pesticidelor ce contaminează involuntar alimentele precum și a zaharurilor rafinate (pot reduce nivelul de testosterone cu până la 25%) împreună cu creșterea cantității de proteine și grăsimi sănătoase consumate, determină creșterea testosteronului circulant de până la 2,5 ori.
A se vedea și: Vă face testosteronul penisul mai mare?
Concluzii
Dieta paleo poate fi o opțiune bună dacă vrei să îți crești testosteronul în mod natural, fără vreun efect advers considerabil.
Cel mai mare risc asociat dietei paleo este deficitul de calciu ce poate determina fragilitate osoasă precum și diverse carențe minerale, probleme ce pot fi rezolvate cu ușurință prin administrarea unui complex de multi-vitamine.
A se vedea și: Poate creșterea nivelului de testosteron să producă acne?
Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.