REZUMAT
- Oboseala este unul dintre cele mai frecvente simptome ale glicemiei ridicate. La persoanele cu diabet zaharat, aceasta este denumită oboseală din cauza diabetului.
- Atunci când organismul experimentează o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, acesta intră în suprasolicitare încercând să creeze suficientă insulină pentru a o echilibra, moment în care apare oboseala.
- Poți scăpa de oboseală și îți poți echilibra diabetul zaharat cu ajutorul unor suplimente naturiste, cum ar fi Suganorm, Dianol sau Insumed.
Cei care trăiesc cu diabet de tip 1 sau 2 sunt, în general, conștienți de simptomele care însoțesc un nivel ridicat de zahăr în sânge.
Cu toate acestea, pentru persoanele cu un diagnostic recent al acestei afecțiuni sau pentru cele cu niveluri normale sau prediabetice, aceste simptome pot să nu fie la fel de evidente.
Poate fi dificil să se facă diferența între simptomele glicemiei ridicate și alte afecțiuni, deoarece unele pot fi nespecifice în natură.
Unul dintre aceste simptome nespecifice ale glicemiei ridicate pe care persoanele cu diabet zaharat îl resimt adesea este oboseala.
Poate fi oboseala produsă de un nivel ridicat al zahărului în sânge?
Oboseala este unul dintre cele mai frecvente simptome ale glicemiei ridicate. La persoanele cu diabet zaharat, aceasta este denumită oboseală din cauza diabetului.
Multe persoane cu această afecțiune se simt obosite tot timpul, indiferent cât de bine dorm, cât de sănătos mănâncă sau cât de multe exerciții fizice fac.
Cercetările au arătat că până la 61% dintre persoanele diagnosticate recent cu această afecțiune se confruntă cu oboseala. Cu toate acestea, oboseala nu apare doar la cei cu diabet.
Ea poate apărea și la persoanele cu niveluri normale sau prediabetice de zahăr în sânge, dacă acestea se confruntă cu o creștere bruscă a glicemiei.
Atunci când organismul experimentează o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, acesta intră în suprasolicitare încercând să creeze suficientă insulină pentru a o echilibra.
Dacă nu există suficientă insulină sau dacă organismul nu răspunde la insulină așa cum ar trebui, corpul tău va începe să extragă din grăsime pentru a crea energia de care are nevoie.
Când se întâmplă acest lucru, energia este folosită din divizarea unei molecule cunoscute sub numele de adenozin trifosfat sau ATP.
Atunci când ATP elimină unul dintre cei trei fosfați ai săi pentru energie, se transformă într-o altă moleculă cunoscută sub numele de adenozin difosfat, sau ADP.
Dacă nu există surse de energie din care să se tragă, ATP nu poate recupera fosfatul pe care l-a cedat, ceea ce duce la oboseală.
Când ar trebui să merg la medic?
Este normal să te simți obosit uneori, dar dacă oboseala durează mai mult de două săptămâni, poate fi momentul să consulți un medic. Pentru cei care se confruntă, de asemenea, cu simptome ale creșterii glicemiei, cum ar fi sete crescută, urinare frecventă, greață, apatie și amețeli, oboseala ar putea fi un semn că au dezvoltat sau riscă să dezvolte diabet.
Pentru cei care au deja această afecțiune, ar trebui să se facă programări regulate pentru monitorizarea glicemiei și gestionarea diabetului, deoarece aceste simptome sunt semne că actualul lor plan de tratament nu mai este eficient.
Medicamentele antidiabetice actuale sunt extrem de eficiente, dar pentru un tratament optim și pentru o remisiune cât mai rapidă a simptomelor, recomandăm suplimentului prescris de medicul diabetolog cu unul dintre produsele naturiste alese de experții noștri.
Acestea fac parte din lista de cele mai bune medicamente naturiste pentru scăderea glicemiei și conțin substanțe prezente în natură, extrem de eficiente în reducerea glicemiei și ameliorarea simptomatologiei specifice diabetului zaharat.
Astfel de medicamente sunt Suganorm, Dianol sau Insumed, inovații ale medicinei naturiste, care combină substanțe atent selecționate ce acționează similar insulinei.
Concluzii
Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate avea repercusiuni periculoase dacă nu este tratat. Cei care suferă de diabet cunosc prea bine consecințele unui nivel ridicat de zahăr în sânge, dar pentru cei care nu suferă de această afecțiune, poate fi dificil să îți precizezi riscul de a dezvolta această afecțiune sau afecțiunile care o însoțesc, cum ar fi oboseala.
Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci dacă crezi că oboseala ta este cauzată de un nivel ridicat de zahăr în sânge este să îți programezi o întâlnire cu medicul diabetolog. Acesta va verifica nivelul glicemiei și te va îndruma, astfel încât să îți reiei sănătatea cât mai repede posibil.
Melissa Mitri, MS, RD este un nutriționist-dietetician licențiat precum și un scriitor profesionist în domeniul sănătății. Deține un cabinet privat care se concentrează pe ajutarea femeilor în obținerea pierderii sustenabile în greutate.