Oțetul din cidru de mere a devenit în ultima vreme un panaceu universal, ce poate fi folosit pentru absolut orice problemă de sănătate.
Te ajută să slăbești, își întărește sistemul imunitar, reglează nivelul de glucoză din sânge și mai poate adăuga 50 de ani la viață (glumim, dar nu ne-ar surprinde dacă ar apărea un studiu și pe această temă).
Una dintre cele mai recente descoperiri vorbește despre utilizarea oțetului din cidru de mere ca tratament pentru durerile de cap (otet pentru durerea de cap). De asemenea, există unele surse care indică faptul că poți utiliza otetul de mere pentru articulatii.
În cele ce urmează, vom discuta la ce este bun otetul de mere, cum se face otetul de mere și dacă te ajută în vreun fel dacă folosești comprese cu otet la cap.
Poate fi folosit oțetul din cidru de mere ca tratament pentru durerile de cap (ce e bun pentru durerea de cap)?
Durerile de cap pot avea cauze diferite, de la alergii și probleme digestive până la stres și hipertensiune arterială.
Deshidratarea este o altă cauză frecventă a durerilor de cap. Chiar dacă mulți oameni consideră că beau multe lichide pe parcursul zilei, nu toate lichidele hidratează organismul corespunzător (băuturile cofeinizate, băuturile dulci).
Oțetul din cidru de mere nu ameliorează, în mod direct, o durere de cap așa cum o face un analgezic, dar poate ajuta în alte moduri.
Oțetul din cidru de mere nefiltrat, conține fier, potasiu și calciu. Atât mineralele, cât și aciditatea din oțetul de cidru de mere ar putea ajuta indirect la durerile de cap.
Un studiu a constatat că oțetul de cidru de mere reduce nivelul de zahăr din sânge la persoanele ce suferă de diabet. Acest beneficiu ar putea ajuta la reglarea vârfurilor de zahăr din sânge, care uneori provoacă dureri de cap.
De asemenea, inhalațiile cu oțet din cidru de mere pot ajuta la curățarea sinusurilor și la ameliorarea unei dureri de cap de origine sinusală.
Concluzii
Există puține dovezi științifice care să susțină în mod direct utilizarea oțetului din cidru de mere ca tratament pentru durerile de cap.
Mulți oameni găsesc, însă, ameliorare când consumă regulat oțet din cidru de mere diluat în apă sau consumat sub formă de jeleuri. Dacă ești interesat de aceste jeleuri, citește articolul nostru despre cele mai bune jeleuri din oțet din cidru de mere.
Ana Reisdorf este un nutriționist-dietetician licențiat cu peste 13 ani de experiență în domeniul nutriției și dieteticii. Este fondatoarea unei agenții de „content-writing” alcătuită în întregime din experti în domeniul nutriției.