Hemoroizii sunt vene poziționate sub membranele mucoase, care acoperă partea inferioară a rectului și anusului. Ei se găsesc sub această denumire întrucât se umflă și se dilată, având un aspect asemănător venelor varicoase.
Este ibuprofenul o alternativă pentru ameliorarea hemoroizilor?
Ibuprofenul are rolul de a acționa asupra inflamației, eliminând-o, fiind un analgezic eficient în tratarea unor numeroase afecțiuni. Totuși, deși aria sa de cuprindere este una largă, asta nu înseamnă că va acționa, cu precădere, asupra cauzelor hemoroizilor, înlăturându-le în totalitate.
Dacă senzația de disconfort persistă și ați apelat deja la cele mai bune creme pentru hemoroizii interni și externi, atunci puteți încerca cu încredere atât varianta ibuprofenului ce poate fi administrat pe cale orală, cât și versiunea sa de unguent.
Aceasta este o variantă sigură, ce se aplică local, îndepărtând inflamația din zona rectală, produsul fiind absorbit în intestin.
Când poate fi administrat ibuprofenul?
Acest medicament poate fi utilizat atunci când resimțiți dureri hemoroidale sau există o creștere îngrijorătoare a temperaturii. Se recomandă a se evita frecarea excesivă în zona vizată întrucât poate provoca o amplificare a durerii.
De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că metoda de tratament este subiectivă și depinde de starea fiecărui pacient, astfel încât, înainte de a începe administrarea, nu ezitați să cereți sfatul unui medic specialist în domeniu, ce vă cunoaște starea de sănătate.
Totodată, înainte de a începe medicația cu Ibuprofen, trebuie să luați în considerare și posibilele efecte adverse ce pot apărea, printre acestea regăsindu-se aspecte precum:
- Tulburări de coagulare a sângelui
- Leziuni
- Afecțiuni hepatice sau renale
- Reacții alergice
De asemenea, dacă ați întâmpinat stări de amețeală din cauza hemoroizilor sau senzație de oboseală, vă sugerăm un consult medical înainte de a vă trata pe cont propriu acasă întrucât situația dumneavoastră de sănătate se poate înrăutăți.
Concluzii
Modul în care Ibuprofenul acționează asupra durerii se bazează, în fapt, pe încetinirea procesului de sinteză a unor mediatori principali ai durerii și inflamației, astfel încât, în urma administrării, pacientul nu mai simte disconfort în zona rectală.
Deși pare un aspect minor, peste care se poate trece în siguranță, fără prea mult efort, se recomandă a nu se lăsa un hemoroid netratat, întrucât, ca orice altă problemă ce se dezvoltă în organism, aceasta ar putea evolua mai târziu într-o direcție mult mai neplăcută.
Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.