Rezumat
- Artrita era considerată nu de mult o afecțiune specifică vârstnicilor, dar există indicii din ce în ce mai clare că artrita poate apărea la orice vârstă, inclusiv la cea tânără.
- Din cauza procesului degenerativ care are loc la nivel articular secundar artritei, precum și a intervenției terapeutice prea târzii poate apărea îngreunarea mersului sau chiar pierderea ireversibilă a capacității de mers.
- Pentru menținerea sub control a durerilor provocate de artrită, recomandăm un supliment naturist care susține sănătatea articulară ca ProFlexen.
Artrita era considerată nu de mult o afecțiune specifică vârstnicilor, dar există indicii din ce în ce mai clare că artrita poate apărea la orice vârstă, inclusiv la cea tânără.
Există peste 100 de tipuri de artrită, ce diferă prin mecanismul de producere, dar care se aseamănă prin simptomatologia pe care o produc: durere, amplitudine articulară redusă, roșeață, căldură locală, cracmente articulare și rigiditate.
Fie că vorbim despre osteoartrită, artrită reumatoidă, gută sau fibromialgie, rezultatul este același, degenerare articulară, asociată în unele cazuri cu pierderea ireversibilă a funcționalității articulației afectate.
Având în vedere cele de mai sus, este firească curiozitatea unora cu privire la capacitatea artritei de a duce la reducerea capacității de mers. De altfel, foarte mulți pacienți au observat că mersul a devenit din ce în ce mai dificil odată cu progresia artritei. Este acest lucru posibil? Citește în continuare pentru a afla.
Poate artrita să îngreuneze mersul pe jos?
La nivelul articulațiilor afectate de artrită are loc o degradare a învelișurilor articulare, ce odată cu trecerea timpului poate provoca dureri din ce în ce mai mari.
De asemenea, se reduce capacitatea de mobilizare a artiulației, lucru cunoscut în practica medicală ca reducerea amplitudinii articulare.
Prin cumulul acestor doi factori are loc creșterea gradului de dificultate al mersului pe jos, până la pierderea totală a capacității de mers. Acest lucru este valabil dacă articulația afectată de artrită este cea a șoldului (coxo-femurala).
Un studiu desfășurat pe 18.490 de pacienți cu artrită a arătat faptul că peste 25% dintre aceștia se confruntă cu dificultăți ale mersului pe jos, motiv pentru care și-au redus cu peste 70% nivelul de activitate.
Deși această reducere a nivelului de activitate oferă un confort temporar, în sensul că pacientul nu mai prezintă durere, acest lucru crește rigiditatea articulară și îngreunează încercările ulterioare de mers pe jos.
De aceea, recomandăm persoanelor care suferă de artrită și care se confruntă cu dificultăți ale mersului pe jos, să mențină un nivel de activitate constant și să facă diverse tipuri de exerciții fizice pentru durerile articulare, zilnic pentru a-și păstra vigoarea.
Pentru mai multe informații cu privire la posibilele cauze ale durerilor articulare, precum și secrete pentru tratarea acestora accesați secțiunea noastră dedicată durerilor articulare.
Care sunt opțiunile de tratament pentru durerea provocată de artrită?
Dacă suferi de dureri articulare în afara celor provocate de gută, cum ar fi dureri de spate, de umăr sau de șold, atunci îți putem recomanda un complex de substanțe hrănitoare pentru articulații care te va ajuta să scapi rapid de aceste dureri sâcâietoare. Experții noștri recomandă cele mai bune creme și medicamente naturiste pentru durerile articulare și de spate.
ProFlexen conține o formulă nouă, revoluționară, ce protejează cartilajele, ajută la refacerea componentelor articulare, contribuie la creșterea flexibilității articulațiilor și la diminuarea durerii și inflamației.
Beneficiile ProFlexen se datorează substanțelor active, precum colagenului de tip 2, ce stimulează sinteza de noi celule articulare, crește producția de lichid sinovial pentru a reduce frecarea la nivelul articulațiilor, reduce inflamația și modulează durerea sau extractului de rășină din tămâie indiană, sursă de acid boswellic cu efecte puternice de susținere a sistemului osteoarticular,
De asemenea, ProFlexen conține extract de turmeric cu puternice efecte antiinflamatorii, extract de ghimbir ce ameliorează durerea, vitamina C ce susține producția naturală de colagen și mangan, cu rol esențial în buna funcționare a sistemului osos și articular.
Concluzii
Dacă este ținută sub control artrita nu are un impact semnificativ asupra calității vieții, dar dacă intervențiile terapeutice au loc prea târziu, atunci artrita poate duce la îngreunarea mersului.
Având în vedere vârsta la care apare și probabilitatea ca la acea vârstă să mai existe diverse comorbidități, unele chiar din sfera cardiovasculară, care sunt binecunoscute pentru impactul pe care îl au asupra capacității de efort, atunci artrita poate duce chiar la pierderea ireversibilă a capacității de mers.
Ana Reisdorf este un nutriționist-dietetician licențiat cu peste 13 ani de experiență în domeniul nutriției și dieteticii. Este fondatoarea unei agenții de „content-writing” alcătuită în întregime din experti în domeniul nutriției.