Puțină lume știe că ceapa și usturoiul sunt afrodiziace puternice. Acestea ajută la menținerea erecției penisului în timpul actului sexual și cresc rezistența, ceea ce ajută la prelungirea actului.
Ceapa și usturoiul conțin multe substanțe fitochimice, care stimulează producția de vitamina C. Acest lucru, la rândul său, ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea toxinelor. Ceapa și usturoiul acționează, de asemenea, direct pe glandele endocrine, care produc hormoni care stimulează rezistența sexuală. Să aflăm cum!
A se vedea și: Cele mai bune pastile pentru testosteron cu efecte dovedite
Cresc ceapa și usturoiul nivelul de testosteron?
Ceapa poate oferi multe beneficii pentru sănătate, de la susținerea inimii până la micșorarea taliei. Sunt, de asemenea, surse bune de mai mulți nutrienți și antioxidanți.
În plus, ceapa poate crește nivelurile scăzute de testosteron. Într-un studiu realizat în 2012 pe o specie de șobolan, cercetătorii au descoperit că un aport zilnic de suc de ceapă proaspătă timp de 4 săptămâni a crescut semnificativ nivelul total de testosteron seric.
Studiile au arătat că atât ingestia de usturoi poate avea efecte proliferative și restaurative asupra nivelului seric de testosteron. Se crede că acest lucru se datorează unei substanțe chimice din usturoi cunoscută sub numele de sulfură de dialil.
A se vedea și: Poate ciclismul să crească nivelul de testosteron?
Într-un studiu care a implicat șobolani cu o dietă bogată în proteine, s-a demonstrat că usturoiul crește nivelul de testosteron în timp ce scade nivelul de cortizol.
Usturoiul a crescut nivelurile de hormon lutenizant din plasmă, ceea ce la rândul său a determinat testiculele să producă mai mult testosteron.
Concluzii
Există dovezi că ceapa și usturoiul sporesc producția de testosteron la bărbați. Mecanismele prin care ceapa și usturoiul sporesc producția de testosteron la bărbați sunt în principal prin:
- Creșterea producției de hormon luteinizant;
- Neutralizarea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi formați, în principal în testicule;
- îmbunătățirea mecanismului de apărare antioxidant (de exemplu, enzime antioxidante, glutation) în testicul;
- Ameliorarea rezistenței la insulin;
- Promovarea producției de oxid nitric în celulele Leydig;
- Modificarea activității proteinei kinazei activate cu 5 ′ AMP.
A se vedea și: Cât de mult afectează nivelurile de testosteron la bărbați, genuflexiunile și îndreptările cu greutăți grele?
Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.