REZUMAT
- Consumul de fructe și legume nespălate, igiena neadecvată a mâinilor și consumul de carne insuficient preparată termic sunt doar câteva dintre cauzele care duc la apariția paraziților intestinali.
- Paraziții eliberează unele neurotoxine care duc la paralizia mușchilor intestinali, inhibarea peristaltismului, încetinirea tranzitului intestinal și crearea unui mediu prielnic creșterii și dezvoltării.
- Constipația poate fi combătută cu ajutorul medicamentelor naturale antiparazitare precum Parazitol, Wormin, Germixil, Germivir sau Clean Forte.
Consumul de fructe și legume nespălate, igiena neadecvată a mâinilor și consumul de carne insuficient preparată termic sunt doar câteva dintre cauzele care duc la apariția paraziților intestinali.
Printre simptomele cele mai frecvente se întâlnesc: pierderea inexplicabilă în greutate, greața și vărsăturile, febra și constipația.
Dar care sunt mai exact mecanismele prin care paraziții intestinali determină aceste simptome și de ce constipația este un simptom extrem de întâlnit în această afecțiune?
Vom afla răspunsurile la aceste întrebări și mai multe informații despre cum putem combate paraziții intestinali cu ajutorul experților noștri în sănătate.
Poate constipația să fie un simptom provocat de o infecție parazitară intestinală?
Din păcate, constipația este unul dintre simptomele cardinale ale unei infecții parazitare. Paraziții eliberează unele neurotoxine care duc la paralizia mușchilor intestinali, inhibarea peristaltismului, încetinirea tranzitului intestinal și crearea unui mediu prielnic creșterii și dezvoltării.
De multe ori, în cazul infecțiilor parazitare, perioadele de constipație alternează cu perioadele de diaree, ceea ce întărește suspiciunea unei parazitoze intestinale.
Pe lângă aceste simptome, persoanele care suferă de o infecție parazitară suferă și de crampe abdominale, balonare, oboseală, dureri articulare, greață, anxietate sau depresie.
Cum poate fi combătută constipația provocată de paraziții intestinali?
Pentru a scăpa de constipația provocată de paraziții intestinali, recomandările sunt similare cu cele oferite în cazul oricărei constipații: creșterea aportului de lichide, evitarea consumului de alcool și creșterea cantității de fibre consumate.
Cu toate acestea, recomandările enumerate mai sus nu fac nimic altceva decât să trateze simptomele și nu adresează cauza. Pentru a scăpa definitiv de constipație, recomandăm utilizarea medicamentelor antiparazitare.
Extrem de popular datorită eficienței, vitezei de acțiune și lipsei efectelor adverse, Parazitol este un complex de substanțe active, menit să combată infecția parazitară, să distrugă viermii și ouăle acestora, să contracareze efectele toxinelor eliberate de paraziți, să amelioreze simptomele și să readucă echilibrul la nivelul sistemului digestiv.
Alte medicamente naturiste pentru paraziții intestinali ca Parazitol sunt Wormin, Germixil, Germivir sau Clean Forte.
Concluzii
Paraziții intestinali sunt o afecțiune destul de frecventă, iar printre primele semne care atrag atenția asupra prezenței unei infecții parazitare este constipația. Constipația apare ca urmare a neurotoxinelor eliberate de paraziți, în încercarea acestora de a-și crea un climat favorabil creșterii și dezvoltării.
Pentru a combate constipația este recomandată utilizarea unor suplimente naturale antiparazitare precum Parazitol, Wormin, Germixil, Germivir sau Clean Forte.
Melissa Mitri, MS, RD este un nutriționist-dietetician licențiat precum și un scriitor profesionist în domeniul sănătății. Deține un cabinet privat care se concentrează pe ajutarea femeilor în obținerea pierderii sustenabile în greutate.