REZUMAT
- Infecțiile parazitare nu sunt o afecțiune atât de rar diagnosticată precum pare, chiar dimpotrivă. Durerile abdominale, greața și vărsăturile, oboseala, diareea și pierderea inexplicabilă în greutate sunt doar câteva dintre manifestările care alcătuiesc tabloul clinic specific unei infecții parazitare.
- În unele cazuri, deloc rare, paraziții intestinali își pot „alege” ca loc de dezvoltare căi ale tractului respirator, precum laringele sau traheea. Rezultatul constă în apariția tusei seci, cu sau fără hemoptizie și bronhospasm. Paraziții instalați la nivel intestinal pot migra pe cale limfatică sau hematică la nivelul plămânilor, unde pot provoca tuse..
- Pentru a scăpa definitiv de tusea provocată de paraziții intestinali, soluția constă în utilizarea medicamentelor antiparazitare, precum Wortex sau Bactefort.
Infecțiile parazitare nu sunt o afecțiune atât de rar diagnosticată precum pare, chiar dimpotrivă. Din ce în ce mai multă lume se prezintă la medicul de familie cu simptome care sugerează existența unei parazitoze intestinale.
Durerile abdominale, greața și vărsăturile, oboseala, diareea și pierderea inexplicabilă în greutate sunt doar câteva dintre manifestările care alcătuiesc tabloul clinic specific unei infecții parazitare și care te ajută să știi că ai paraziți intestinali.
Nu de puține ori, persoanele infectate cu un parazit pot prezenta sânge și mucus în scaun ca urmare a leziunilor pe care le produce parazitul la nivelul tubului digestiv.
Astfel, este ușor de înțeles de ce un diagnostic de parazitoză intestinală este îngrijorător și necesită intervenție terapeutică imediată.
În afară de manifestările amintite mai sus, literatura de specialitate discută despre prezența unui simptom în plus, mai precis tusea. Pot paraziții intestinali să provoace tuse? Haideți să aflăm în continuare.
Este tusea un simptom specific pentru o infecție parazitară?
După cum spune și numele afecțiunii, parazitoza intestinală este o boală în care agenții infecțioși se fixează și se dezvoltă la nivelul intestinului.
În unele cazuri, deloc rare, paraziții intestinali își pot „alege” ca loc de dezvoltare căi ale tractului respirator, precum laringele sau traheea. Rezultatul constă în apariția tusei seci, cu sau fără hemoptizie și bronhospasm.
De asemenea, paraziții instalați la nivel intestinal pot migra pe cale limfatică sau hematică la nivelul plămânilor, unde pot provoca simptome asemănătoare astmului sau pneumoniei, inclusiv tuse persistentă și dificultate respiratorie.
Care sunt metodele de tratament pentru tusea provocată de paraziții intestinali?
Una dintre metodele indicate pentru tratarea tusei provocate de paraziții intestinali constă în utilizarea de medicamente antitusive, precum codeina. Cu toate acestea, medicamentele antitusive tratează doar simptomele, nu și cauza.
Pentru a scăpa definitiv de tusea provocată de paraziții intestinali, soluția constă în utilizarea medicamentelor naturiste pentru paraziții intestinali.
Un astfel de medicament este Wortex, un supliment alimentar pe bază de plante, ce conține 3 ingrediente active, care acționează sinergic pentru a înlătura paraziții și ouăle acestora, a restabili flora intestinală și îmbunătăți funcțiile sistemului digestiv.
Un alt medicament eficient pentru eliminarea paraziților intestinali și ameliorarea simptomelor provocate de aceștia, inclusiv tusea, este Bactefort.
Bactefort este o formulă originală, 100% naturală, ce conține 5 extracte forte din plante medicinale cu rol antiparazitar, ce ameliorează simptomele asociate infestării cu paraziți și viermi intestinali, elimină paraziții și ouăle acestora, detoxifică organismul și contribuie la funcționarea normală a sistemului digestiv și a celui hepatobiliar.
Prin intermediul ingredientelor conținute, Bactefort inhibă multiplicarea paraziților, combate toxinele eliberate de aceștia la nivelul tractului gastrointestinal, ameliorează simptomele digestive și întărește sistemul imunitar, astfel încăt să se poată lupta cu parazitoza.
Concluzii
Infecțiile parazitare sunt o afecțiune din ce în ce mai diagnosticată în țările aflate în curs de dezvoltare, care pune probleme de tratament în majoritatea cazurilor.
Contrar așteptărilor, paraziții intestinali pot provoca și simptome din afara sferei gastrointestinale, inclusiv tuse.
Utilizarea medicamentelor antitusive este o abordare eficientă pentru tratamentul simptomatic, iar utilizarea medicamentelor antiparazitare este o abordare eficientă pentru tratamentul etiologic.
Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.