Oțetul din cidru de mere are un istoric lung de utilizare, de la Hipocrate care îl folosea amestecat cu miere pentru tratarea durerilor în gât, până la soldații americani din timpul Războiului Civil care îl foloseau pentru dezinfectarea rănilor.
Poate fi oțetul din cidru de mere util într-o răceală și dacă da, cum mai exact? Haideți să aflăm.
Poate oțetul din cidru de mere să trateze o răceală?
Studiile arată că oțetul din cidru de mere are proprietăți antibacteriene și antifungice, fiind capabil să distrugă o gamă largă de bacterii și de ciuperci.
Cu toate acestea, un studiu a arătat că oțetul din cidru de mere nu este eficient împotriva virusului Influenza și în general împotriva virusurilor, cauza cea mai frecventă a răcelilor.
Deși nu există dovezi științifice care să susțină utilizarea oțetului din cidru ca tratament împotriva răcelilor, anecdoctic poate ameliora simptomele.
O explicație a acestor efecte constă în prezența polifenolilor și a probioticelor care stimulează și susțin activitatea sistemului imunitar.
Unul dintre cele mai folosite preparate din plante, pentru tratarea infecțiilor respiratorii este oximelul, un amestec de oțet din cidru de mere, miere și diverse plante precum oregano, tumeric, usturoi sau ghimbir.
Iar dacă nu ai timp să prepari un astfel de sirop, îți putem oferi o alternativă și anume jeleurile de la Hey! Gummy.
Acestea sunt cele mai bune jeleuri din oțet din cidru de mere care există pe piață, la ora actuală și sunt fortificate cu vitamine și minerale.
Concluzii
Deși nu este un tratament dovedit, oțetul din cidru de mere poate fi eficient în tratarea simptomelor de răceală la unele persoane.
Dacă preferi remediile naturale, îți recomandăm să încerci un preparat precum oximel sau jeleurile cu oțet din cidru de mere.
Melissa Mitri, MS, RD este un nutriționist-dietetician licențiat precum și un scriitor profesionist în domeniul sănătății. Deține un cabinet privat care se concentrează pe ajutarea femeilor în obținerea pierderii sustenabile în greutate.